Vind je voetentherapeut

 

Steeds meer podologen, podotherapeuten, fysiotherapeuten en voettherapeuten zien voetentraining en het dragen van minimalistisch schoeisel als therapie. Onderstaand vind je therapeuten die de voet als fundament zien voor een gezond lichaam en het belangrijk vinden om aan sterke voeten te werken. 

Goedvoets is geen keurmerk of legt geen eenzelfde werkwijze op. Alle aangesloten voettherapeuten hebben hun eigen werkwijze en behandelen de voeten vanuit hun eigen achtergrond. Wel zijn ze allen bekend met voetentraining en behandelen zij voetklachten niet enkel door te ondersteunen, maar ook door de voet weer actief te krijgen.

 

Ben je zelf een therapeut en werk je met deze vorm van therapie, meld je dan aan via ons contactformulier. Schrijf een korte beschrijving van hoe jij te werk gaat en wat jij klanten kan bieden op voetentherapie. Wij kunnen dan beoordelen of je bij onze visie aansluit en vermelden we jouw op deze pagina.

 

Groningen (1)

Friesland (1)

Drenthe (1)

Overijssel (2)

Flevoland (0)

Gelderland (3)

Utrecht (2)

Noord-Holland (3)

Zuid-Holland (5)

Zeeland (0)

Noord-Brabant (4)

Limburg (1)

 

 

 

Zuid-Holland

 

Yvonne Bontekoning, Ir. Register Podoloog, GOUDA

Ik ben sportpodoloog en houd mij bezig met voetklachten in relatie tot sporten en wandelen. Sterke voeten gaan samen met een goede sportprestatie en minder blessures. Afhankelijk van het soort voetklacht bepaal ik samen met je hoe we voetentraining, zolentherapie, Easy Taping en (minimalistisch) schoeisel inzetten om de voetklachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Bij hardloop gerelateerd voetklachten speelt ook de looptechniek vaak nog mee in een te grote belasting. Ik ben een pionier in het vakgebied van de bewegingsanalyse voor hardlopers en fietsers en sinds 2013 in de natuurlijke voet en voetentraining. Voetentraining is een gezond alternatief voor steunzolen. Ik ben één van de initiatiefnemers van deze site over gezonde voeten. En ik heb al tientallen lezingen aan fysiotherapeuten en (sport)podologen over natuurlijke voeten en voetentraining gegeven.

Wetenschappelijke kennis over sportblessures, bewegingsanalyse, schoeisel, sportzolen en voeten vind ik heel belangrijk. Daarom duik ik regelmatig de literatuur in om de stand van zaken rond een bepaald onderwerp in kaart te brengen. Hier schrijft ik dan een artikel over (zie elders op deze site). Geef ik lezingen en ontwikkel ik bijscholingen voor fysiotherapeuten, (sport)podologen en hardlooptrainers.

Yldiz van der Zijden, Oefentherapeut Cesar en Bekkentherapeut, KATWIJK en RIJNSBURG

Als oefentherapeut help ik mensen van hun fysieke klachten af door ze te leren hun lichaam weer goed te gebruiken. Ik ben dus de hele dag met mensen en hun lichaam (en geest!) bezig, maar die voeten die vergat ik altijd een beetje. Tot ik maart 2014 met mijn man natuurlijkhardlopen.nl (webshop voor barefootschoenen, schoenen zonder demping en zonder steun) overnam.  Ik ging de schoenen zelf dragen en merkte hoe slap mijn voeten waren. Voor mijn doorgezakte voeten had ik ook steunzolen. Maar na enige tijd dragen van de barefootschoenen werden mijn voeten sterker en verdween de spierpijn en mijn steunzolen liggen al heel lang ongebruikt in de kast, nergens meer voor nodig.
Inmiddels zijn de voeten een vast onderdeel in mijn therapie en doe ik met veel mensen voetspieroefeningen. Tevens weten steeds meer mensen mij te vinden om te werken aan een goede houding die ik ze leer  toepassen tijdens het dagelijks leven, wandelen en hardlopen.

Linde Logtenberg, (Sport)fysiotherapeut, physical rehabilitation trainer® en in opleiding bij Katy Bowman van Nutritious Movement, SCHEVENINGEN

Ons lichaam is ooit ontworpen om te overleven in het wild, maar de input die we ons lichaam geven is nu zoveel anders. We zitten oneindig op een stoel, rijden overal met de auto naartoe, we dragen schoenen die onze voeten ontzettend lui maken en vragen af en toe een heftige sportieve activiteit van ons lichaam.

 

Door dit levenslang verkeerde gebruik van het lichaam worden sommige spieren zwak, andere spieren overbelast en weer andere spieren te kort of te lang. Hierdoor veranderen de standen van je gewrichten en zal je lichaam klachten kunnen gaan vertonen die eigenlijk heel logisch zijn. Artrose, rugklachten, spierblessures, bekkenbodemklachten, diastase van de buikspieren, hoofdpijn, voetklachten etc etc etc.

 

Maar, je kunt ook weer leren je lichaam te gebruiken waar het voor bedoeld is. Je kunt je spieren weer zo herstellen dat ze werken in optimale lengte en je lichaam weer uitgelijnd kan bewegen. Je kan je lijf weer vaardigheden aanleren die het nodig heeft om al haar cellen gezond te maken en gezond te houden.